Studioul cinematografic Moldova-Film S.A.

Animație

Mai mult – 100 de desene animate

Filme artistice

Mai mult – 170 de filme artistice

Jurnale

Mai mult – 85 de jurnale

Filme documentare

Mai multe – 1280 de filme documentare

Întreprinderea a fost  creată  în 1952 la 26 aprilie ca studiou de filme documentare și cronică.  Din 1957 a fost reorganizată în studiou de filme artistice și documentare, primind denumirea de “Moldova Film”. După care  în 1991, s-a reorganizat  în Concernul de Stat “Moldova Film”, apoi în 1994 în Studioul Cinematografic de Stat Moldova Film. Iar din 1999  și până în prezent,  în urma reorganizării Studioului Cinematografic de Stat s-a  format Societatea pe Acțiuni “Moldova Film”.

Film Lăutarii

Film „Lăutarii” a câștigat al doilea premiul la Festivalul Internațional de Film din San Sebastian, precum și un premiu special al juriului. Și „Nimfa de argint” a Festivalului Internațional de Film din Napoli

Film Ultima lună de toamnă

Filmul „Ultima lună de toamnă” a câștigat Marele Premiu la Festivalul Internațional de Film de la Cannes. Al doilea cel mai important premiu al Festivalului de Film de la Cannes, acordat filmului în competiția principală.

Film de animație Haiduc

Filmul de animaţie „Haiduc” a fost distins cu Palme de Aur la cel de-al 39-lea Festival de Film de la Cannes, printre scurtmetraje.